Přeskočit na obsah

Radim Kamenský opět mistrem ČR

CZE110 Radim Kamenský se již 15 let pohybuje ve špičce závodního pole. Umí zajet jak ve slabém větru tak i „když to buší“. Již mnohokrát se stal vítězem Českého i Moravského poháru, dvakrát jednoznačně přispěl k vítězství svého družstva v závodu družstev z celé ČR v Team Racingu a dvakrát získal titul Mistr ČR ve windsurfingu. Další mistrovský titul měl příležitost získat na letošním MČR.

Vodní nádrž Nechranice v západních Čechách byla ve dnech 28.-31.8. 2008 dějištěm mistrovství České republiky ve windsurfingu. Mistrovství bylo vypsáno pro oplachtěné plováky třídy RAC a FUN. Yacht Club Velké Dářko měl zastoupení ve třídě RAC bratry Radimem a Pavlem Kamenskými a soupeři jim bylo dalších 30 surferů z celé republiky. Vítr přál závodníkům jen ve čtvrtek a v pátek, rozhodčí mohli tedy odstartovat jen 9 z 12 rozjížděk. Radimovi se podařilo zajet opět výborně. Zvítězil v 6 rozjížďkách a v neděli stanul na stupních vítězů, které se cení nejvíce. Mistrem ČR pro rok 2008 ve windsurfingu se stal Radim Kamenský a je to jeho třetí mistrovský titul.

Mezi jeho úspěchy musíme zařadit i jeho premiéru v silné mezinárodní konkurenci na moři. Letos, od 9. do 16. srpna, se účastnil mistrovství Evropy ve třídě RAC na Baltském moři v Sopotech. Tento závod byl součástí mistrovství světa pro kategorie od nejmladších až po veterány a za silného větru se jej účastnilo více jak 200 surferů. Jeho výsledky budily respekt u předních závodníků ze zahraničí. Z neznámého opomíjeného Čecha se vyklubal silný soupeř, což ale nebylo překážkou pro navázání dalších kontaktů a přátelství. Hodnocení bylo ale nastaveno způsobem, který česká výprava nepochopila. Do výsledků třídy RAC byli započteni i veteráni, jimž bylo vypsáno mistrovství světa. Tím se stalo, že jeden veterán se objevil na stupních vítězů několikrát a Radim se v závodě o titul mistra Evropy ve třídě RAC umístil nikoliv na třetím, ale až na čtvrtém místě z 59 zúčastněných. Navzdory tomu je to vynikající výsledek, zasluhující uznání, jenž byl dosažen bez jakékoliv sponzorské podpory.

Napsat komentář