Přeskočit na obsah

46. Šilhánkův memoriál & 40 let Evrop v Čechách

40 let EvropYacht Club Velké Dářko ve spolupráci s ALT Evropa pořádá tento závod ve dnech 3. – 5. července 2010 (úterý 6. července 2010 – náhradní den).

V roce 2001 se konala první vzpomínková regata lodní třídy Evropa u příležitosti 30 let organizovaného jachtingu lodní třídy Evropa v Čechách. Po pěti letech následovalo důstojné zopakování této akce na stejné vodní nádrži, na evropářském domovském Velkém Dářku. Vzhledem k výbornému ohlasu mezi tehdejšími účastníky obou jednotlivých ročníků se taková regata v podobném duchu koná i letos u příležitosti kulatého výročí „40 let Evrop v Čechách“.

Celý závod se skládá ze dvou na sobě nezávislých částí. Hlavní sportovní událostí je závod „Šilhánkův memoriál“, který je zařazen mezi šest pohárových závodů ČR lodní třídy Evropa v roce 2010. Šilhánkův memoriál proběhne během víkendu a pondělního, případně úterního volna, a to od soboty 3.7. do pondělí 5.7. (úterý 6.7. – případně náhradní den).

Druhou částí této regaty je volně přístupný závod veteránů lodní třídy Evropa – „40 let Evrop v Čechách“. Účast v závodě veteránů není podmíněna držením platné závodní licence ČSJ. Tohoto závodu se mohou zúčastnit jen ti, kteří dosáhli veteránské věkové hranice 35 let nejpozději v den závodu (u žen dovršením 30 let) nebo ti, kteří jsou mladší 35 let, ale posledních pět let soustavně nezávodili a nezávodí v lodní třídě Evropa. Účast dalších závodníků mohou povolit jen organizátoři závodu v součinnosti s hlavním rozhodčím. Veteráni budou startovat v sobotním a nedělním podvečeru (případně i v pondělí – náhradní den) ve vypsaných max. 5 rozjížďkách, aby se nám moc nestrhali… :-)) a užili si i zábavy.

V době konání závodu veteránů – „40 let Evrop v Čechách“ nezávodí žádná jiná lodní třída. Této slavnostní regaty se tedy mohou zúčastnit i závodníci z jiných lodních tříd. Zájemci z řad veteránů si mohou půjčit lodě od účastníků závodu „Šilhánkův memoriál“. Organizátoři regaty na Velkém Dářku nezajišťují půjčení lodí, proto je to výhradně na domluvě mezi účastníky této regaty. Organizátoři regaty ani pořádající klub YC Velké Dářko nenesou zodpovědnost za případné škody vzniklé během obou závodů.  Závodící veteráni se účastní této regaty výhradně jen na vlastní nebezpečí.

Sportovní část bude doplněna společenskými večery, které se budou konat ve velkém stanu v areálu loděnice YC Velké Dářko vždy večer po odjetí všech rozjížděk daného dne obou závodů.

YC Velké Dářko a Asociace lodní třídy Evropa zvou na tuto nejen sportovní, ale hlavně společenskou událost jednak ty, kteří jsou v dnešní době aktivní evropářskou částí historie českých a slovenských Evrop, a jednak ty veterány, kteří si ještě troufají mezi sebou změřit své jachtařské umění a nadání. Samozřejmě zveme i ty, kteří již nemohou z mnoha důvodů plachtit nebo nechtějí, ale jejich společenská účast je žádaná, vhodná a nutná…..

Tato pozvánka má jen informativní charakter. Veškeré závazné údaje a bližší informace najdete ve vypsání závodu a v plachetních směrnicích. Oboje naleznete v nejbližších dnech na
europeclass.yachting.cz

40 let Evrop

Napsat komentář