Přeskočit na obsah

Zpráva z 11. Velikonoční regaty

Úspěšné tažení letošní 11. Velikonoční regatou dotáhla opět do vítězného konce posádka Honzy Pokorného (Pekaře) z Velkého Dářka, která obhajovala loňské prvenství.

Její letošní vítězství se neslo i v duchu rekordního času, který nikdo vzhledem k novému lodnímu parku nepředpokládal. Jak to tedy bylo:

Vzhledem k zestárnutí lodního parku závodniček Bavaria 42 Match na kterých se dosud plulo z Biogradu, objednal pořadatel větší „cruisery“ Bavaria 46, posádkami hanlivě přezdívané „bečky“ na Murteru. Posádky tak musely předem lodě vyzkoušet a přetrimovat, což znamenalo, přijet a převzít (dokoupit) lodě alespoň o den dříve a pracovat s nimi. Dvojetapový závod Murter – Dubrovník a zpět , tedy 2 x 150 Nm (asi 560 km) začal slabým vánkem a teplým počasím. Rychlost větru ve správném směru začala vzrůstat a tak lodě nasadily spinakery. Zpáteční etepa byla již od začátku provázena silným větrem o rychlosti 25-33 Kn (asi 15m/sec.) opět ve směru.

Vítězné časy posádky- I. 26:08 hod. a II. 15:35 hod. 10.místo obsadila ještě posádka „Dářkováků“ Jardy Palcera a Norberta Nývlta.


Honza Pokorný přebírá trofej

Luba Hofmann – rozhodčí 11. roč. VR 2010

Napsat komentář