Přeskočit na obsah

Bambusová regata 2014

Náš klub v sobotu 12.7.2014 uspořádal tradiční závod Bambusová regata, který byl vypsán pro lodní třídy Optimist (Český a Moravský regionální pohár – 33 lodí) a Splash (Český pohár – 5 lodí). K těmto třídám se připojil ještě Laser 4.7 (8 lodí). Závodníci této třídy zde zůstali po soustředění a tak si uspořádali závod s koeficientem 1.

Závodní komise neočekávala příliš příznivé podmínky a tak raději pro všechny třídy vypsala trať pouze o 2 kolech. Vítr ze severozápadu však příjemně překvapil a dosahoval rychlosti 5-7 m/s. Jisté výkyvy ve směru zde byly, ale s tím se zkušení závodníci dokázali vypořádat. Obloha byla polojasná, jachtařské podmínky byly takřka ideální. Optimisti odjeli v sobotu 6 rozjížděk a ostatní všech 8 rozjížděk. Komise se snažila odstartovat maximální možný počet rozjížděk, protože na neděli byla špatná větrná předpověď. Díky většímu počtu rozjížděk mohli závodníci nějakou tu neúspěšnou rozjížďku škrtnout.

V neděli byla první rozjížďka dne naplánována na 10:00, ale musel být vyvěšen odklad a ten zůstal viset až do konce závodu, protože podmínky neumožnili odstartovat žádnou další rozjížďku. Volný čas mohli všichni využít k balení nebo třeba k očistě svého sportovního vybavení.

Napsat komentář