Přeskočit na obsah

Den Žďáru nad Sázavou

  • od

Na  sobotu dne 11.6.2016 byl vyhlášen „Den Žďáru nad Sázavou“ s hlavním důrazem na děti a mládež. Různé akce se odehrávaly nejen na náměstí a v přilehlých ulicích, ale sportovní oddíly a kluby byly soustředěny do prostoru hřiště za sokolovnou.Náš Jachtklub přesunul do prostoru za sokolovnu z loděnice na Velkém Dářku spoustu zajímavého a pro mnohé Žďáráky neznámého sportovního náčiní a materiálu.

Našim hlavním náčiním jsou lodě a tak jsme zde „nastrojili“ naše jednoposádkové lodě. Od našich nejmladších jsme přivezli Qptimista a od starší mládeže pak Lasera 4,7 a naši nejpopulárnější lodní třídu Evropu. Postavili jsme je před stánek vyzdobený vlajkoslávou, ve kterém jsme přes počítač na monitor promítali závody a soustředění na Velkém Dářku. K dispozici byly prospekty mládežnické třídy surferů Bic Techno 293, závodní vlajkové abecedy a vlaječky našeho klubu. Pro ty nejmenší jsme měli na rozdávání lízátka a bonbony. Před stánkem jsme také nafoukli „velkou žlutou kouli“, tedy bójku používanou na vodě a také populární nafukovací matraci-sedačku, která na moři vozí pasažéry za člunem. Na vleku zde stál náš trenérský motorový člun CZE – Českého svazu jachtingu.

Propagace sportovní části včetně směrníků k sokolovně nebyla od hlavního pořadatele příliš jasná a tak se zde ocitla většina účastníků spíše náhodou. Ti, kteří sem ale přišli, nebyli určitě zklamáni a naši členové se jim snažili poskytnout maximum informací o našem sportu a jeho činnosti na Velkém Dářku.

Poděkování za přípravu a průběh celé akce patří hlavně členům výboru Richardu Kafkovi a Františkovi Kuzmovi.

  Sepsal – Luboš Hofmann

Napsat komentář