Přeskočit na obsah

Mistrovství České republiky LT Vaurien a Šilhánkův memoriál

Již počtvrté za sebou na Velkém Dářku vyplouvají plachetnice v tomto tandemu závodů. LT Vaurien zahajuje měření sil o den dříve, v pátek 1. července 2016. Tento den bohužel jachtařům nepřál vítr a ačkoliv závodní komise a lodě vyjely na vodu, slabý vítr měl jen občas snahu zesílit. Regulerní podmínky nebyly dosaženy, lodě a rozhodčí se vrátili na břeh.

V sobotu 2. července byl zahájen tradiční závod – Šilhánkův memoriál. Tento závod je letos vypsán pro LT Evropa a Laser Radial a body se započítávají do Českého poháru. Počasí a vítr se lehce polepšily a dovolily dokončit ve všech lodních třídách 4 rozjížďky. MČR Vaurienů odjelo rovněž 4 rozjížďky. Vítr vál od jihovýchodu v rozmezí 3-5 m/s.

Neděle 3. července přinesla menší zvrat k lepšímu. Vítr zesílil na 4-8 m/s a vanul od severozápadu. Vaurieni v MČR a Evropy s Lasery Radial odstartovaly v 10 hodin a ve svižném tempu dokončily další 4 rozjížďky. Závěr závodu patřil slavnostnímu zakončení MČR Vaurienů a Šilhánkova memoriálu v LT Evropa a Laser Radial. Titul MČR LT Vaurien získala posádka Ottová Hana a Indrák Jiří z TJ Sokol Tovačov. Vítězové a posádky na 2. a 3. místě byli dekorováni medailemi a obdrželi diplomy. Rovněž Šilhánkův memoriál ukončilo dekorování medailemi a předání věcných cen v celkovém pořadí a v kategoriích žen a dorostu. Celkově se dá říci, že letošní MČR LT Vaurien a Šilhánkův memoriál se pořadatelsky a sportovně vydařil.

Výsledky:

Fotogalerie

Napsat komentář