Přeskočit na obsah

Bambusová regata 2017

  • od

Po soustředění třídy Optimist se v termínu 15. – 16. července konal další závod – Bambusová regata. Závod byl vypsán jako Český Pohár pro třídy Optimist a Laser 4.7. V Optimistech se přihlásilo celkem 79 a v Laserech 13 lodí. V sobotu bylo chladnější počasí a vítr kolem 4 – 8 m/s ze severozápadu, který se však postupně měnil na severní směr. Po dvou rozjížďkách se přehnal déšť a vítr ustal, takže komise poslala všechny na břeh, aby si mohli odpočinout a posilnit se např. jídlem v baru.

Po pauze se musela trať přestavět.Vítr kolísal mezi 3 až 5 m/s a pro Optimisty bylo třeba rozjížďku zkrátit. Po další přestavbě tratě se vítr opět zlepšil a začal foukat opět ze severozápadu. Optimistům se nakonec podařilo odjet 4 rozjížďky a na Laserech zvládli odjet 6 rozjížděk.

V neděli byla předpověď větru špatná. Po 10. hodině se odstartovala první rozjížďka dne. Závodilo se za proměnlivého větru mezi 3 až 4 m/s. Bohužel po dokončení rozjížďky vítr přestal skoro foukat a tak byl závod ukončen. Ve 13:00 komise vyhlásila výsledky a všichni se mohli rozjet domů.

Ve třídě Laser 4.7 se opět dařilo nejlépe Víťovi Moučkovi mladšímu, který získal stříbrnou medaili. Pořadí našich závodníků v této třídě je následující:

2. Vítězslav Moučka
7. Hana Moučková
10. Barbora Provazníková

Celkové výsledky

Napsat komentář