Přeskočit na obsah

Májový Pohár 2017

  • od
Májový Pohár 2017

O víkendu 13. – 14. 5. 2017 na Velké Dářko zavítali závodníci lodních tříd Evropa, Splash a Optimist, aby se utkali v Májovém Poháru. Sešlo se slušné množství účastníků – 39 Optimistů, 26 Evrop a 4 Splashe.

V sobotu počasí dopřávalo takřka ideální jachtařské podmínky – polojasno s větrem od 5 do 7 m/s ze severozápadu. V první části závodu před odpolední pauzou se stihly odstartovat celkem 4 rozjížďky pro Evropy a Splashe a 3 pro Optimisty. Po zhruba hodinové pauze se jachtaři vrátili zpět na vodu a odjela se další slušná rozjížďka, i když už vítr chvílemi polevoval. Další rozjížďka musela být přerušena. Přišla bouřka, která přinesla kromě deště a blesků také změnu větru. Závodníci před deštěm stihli dojet včas na břeh. Po bouřce již nefoukalo a tak se mohlo vyrazit za zábavou. Někteří jeli do nedalekého Žďáru na pouť a ostatní se spokojili s útulným prostředím klubovny.

V neděli dopoledne byl vítr slabý a proměnlivý, takže se již nestartovala žádná další rozjížďka. Po poledni byl závod ukončen a byly vyhlášeny výsledky.

Evropa

1. Směšný Marek
2. Soukal Miloslav
3. Žáček Jiří
5. Kafka Roman
10. Kafka Richard
17. Ondíková Petra

Optimist

1. Chalupníková Kristýna
2. Krsička Michal
3. Rek Adam

Splash

1. Mojdl Ondřej
2. Mojdl Martin
3. Pokorný Vojtěch

 

Napsat komentář