Přeskočit na obsah

Pohár Vysočiny 2017

  • od
Raceboard - absolutní pořadí

24. ročník windsurferského závodu Pohár Vysočiny uspořádal Yacht Club na Velkém Dářku ve dnech 17. až 18. června 2017. Závod je vypsaný pro lodní třídy Raceboard a Bic Techno 293 jako republikový Český pohár v koeficientu 7. Druhá zmíněná třída je určená pro žákovské až juniorské kategorie z jasného důvodu. Průměrný věk kategorie dospělých se posunoval stále výš, a bylo třeba přitáhnout do atraktivního sportu mládež.

Do závodu se přihlásilo 19 plováků LT Rac a 27 plováků LT Bic. Celkem 46 plováků je slušně obsazený závod. Předpověď větru byla příznivá a také se bohatě vyplnila. V sobotu po celý den foukal studený silný SZ vítr 10-12 m/s. Ten kladl na surfery vysoké nároky na síly a techniku plavby, především u nejmladších a nejstarších kategorií. V sobotu bylo odstartováno a dokončeno pět rozjížděk u LT Rac a čtyři rozjížďky u LT Bic. V neděli nastoupilo příjemnější počasí, oteplilo se a vítr foukal 4-6 m/s. Na vodu mohli vyplout surfeři, kterým se sobotní vítr jevil nad jejich síly. Směr větru ale hodlal laškovat především se závodní komisí. První start byl při západním větru, pak se ale změnil na ohlašovaný sever. Rozjížďka byla přerušena a čekalo se, jak se vyvine situace. Ideálně stejný směr se ale v neděli neudržel, vítr se pohyboval přibližně ve směru SZ. Raceboardy zvládly tři rozjížďky (celkem 8) a Bic Techno jen dvě (celkem 6). Na závěr byly rozdány nejúspěšnějším surferům a surferkám diplomy, poháry a věcné ceny.

Ke spokojenosti závodníků a doprovodu přispěl nejen větrný závod, hladký průběh, ale také občerstvení a teplá jídla připravovaná v kuchyňce.

 

Raceboard - absolutní pořadí

Raceboard – absolutní pořadí

  1. Petr Kučera junior
  2. Adam Horký
  3. Radim Kamenský

Raceboard - Veteran

Raceboard – Veteran

  1. Lubomír Mielec
  2. Petr Vrána
  3. Petr Haubold

Bic - U13 hoši

Bic – U13 hoši

  1. Tibor Nevelöš
  2. David Drda
  3. Vojtěch Tlapák

 

Bic U13 - dívky

Bic – U13 dívky

  1. Kristýna Chalupníková
  2. Nela Sadílková
  3. Nicol Říčanová

 

Bic - U15 hoši

Bic – U15 hoši

  1. Adam Nevelöš
  2. Adam Štěpánský
  3. Jiří Himmel

 

Bic - U15 dívky

Bic – U15 dívky

  1. Klára Himmelová
  2. Kateřina Altmannová
  3. Bára Švíková

 

Bic - U17

Bic – U17

  1. Martin Mikulec
  2. Jonáš Horáček
  3. Adam Sadílek

 

 

 

Napsat komentář