Přeskočit na obsah

Závod mladých nadějí 2017

  • od
Nástup

O víkendu 8. – 9. července se na Velkém Dářku konal další závod, tentokrát pro třídy Bic Techno 293, Optimist, Evropa a Laser 4.7. Na start dorazilo skoro sto závodníků (44 – Bic, 28 – Optimist, 19 – Evropa, 8 – Laser 4.7).

V sobotu byly ideální povětrnostní podmínky – polojasno a vítr ze severozápadu od 7 do 10 m/s, který v některých nárazech dosahoval rychlosti až 12 m/s. Závodní komise nejdříve uspořádala dvě non-stop rozjížďky a pak si mohli závodníci odpočinout na břehu. Odpoledne se pak odstartovaly další dvě rozjížďky pro windsurfing a tři rozjížďky pro ostatní lodní třídy. Poslední rozjížďka se konala za trochu slabšího větru, ale i tak se v průměru pohyboval mezi 4 až 5 m/s. S větrem bojovali zejména začínající závodníci na windsurfingu a na optimistech.

V sobotu večer se účastníci a jejich doprovod mohli pokochat večerní světelnou show v podobě ohňostroje, který byl doprovázen hudbou z reproduktorů.

V neděli se vyplnila předpověď a foukal jen slabý proměnlivý vítr z jihu do 2 m/s. Další rozjížďky se již neodstartovaly a po 13. hodině byly vyhlášeny výsledky.

Závodníkům z našeho klubu se podařilo zajet výborné výsledky a získali tato medailová umístění:

Laser 4.7

1. Vítězslav Moučka ml.
3. Hana Moučková

 

Evropa

3. Richard Kafka ml.

 

 

Napsat komentář