Přeskočit na obsah

Májový pohár 2019

  • od

Jachtaři zahájili sezónu na Velkém Dářku v lodní třídě Evropa, Optimist a Laser 4,7. První den, v sobotu 18. května vál solidní vítr z jihovýchodu v rozmezí 6 – 12 m /s. Na závodní trať se vydalo 18 Evrop, 24 Optimistů a 3 Lasery. Pro Evropy byl vypsán pohárový závod, zbytek závodil o regionální pohár.

První den se podařilo na jeden zátah dokončit 5 rozjížděk u Evrop a 4 rozjížďky v Optimistech a Laserech. Po náročném úvodu bylo rozhodnuto zbytek rozjížděk, do vypsaného počtu 8, odstartovat až v neděli. 19. května mladí jachtaři odstartovali v 10 hodin, opět za větru o síle 5 – 6 m /s. Převládal směr JV, ale měnil se a přeskakoval na východ. Závodní komise byla však pohotová a v rámci možností se trať upravovala.

Po dojezdu poslední lodě v poslední rozjížďce připravili pořadatelé pro nejlepší na stupních vítězů medaile, věcné ceny a všelijaké pochoutky. Předávání medailí a cen se odehrálo při slavnostním vyhlášení výsledků. Hlavní rozhodčí ocenil přístup k závodům v náročné sobotě u závodníků a to především u těch nejmladších. Nedělní větrné hrátky zase daly školení mnoha mladým jachtařům. S pozdravem Sportu zdar byl závod ukončen.

Celkové výsledky

Napsat komentář