Přeskočit na obsah

Mistrovství ČR a Šilhánkův Memoriál 2019

  • od
Šilhánkův Memoriál 2019

Lodní třída Vaurien pro své Mistrovství ČR využívá sdružení se Šilhánkovým memoriálem již posedmé. MČR bylo zahájeno v pátek 28. června. Startovní listina obsahovala 16 lodí, z toho dvě byly se slovenskou posádkou. Na vodu lodě vypluly až po poledni, když byl vítr způsobilý pro závodění, co se týká síly. Směr větru ale zlobil, závodní komise ale stihla odstartovat a dokončit tři rozjížďky. Ve čtvrté rozjížďce ale vítr slábl a nebylo jisté, zda vítr bude foukat i nadále. Tato rozjížďka byla tedy v prvním kole zrušena a tím byl sportovní program prvního dne vyčerpán.

V sobotu byl zahájen Šilhánkův memoriál, což je především pro LT Evropa závod s dlouhou tradicí. Pohárový závod byl vypsán pro Evropy a pro Lasery Radial. Do Evrop se přihlásilo 32 lodí a do Laserů 11 lodí. Předpověď počasí a větru na sobotu byla pro závody plachetnic krajně nepříznivá. Čekání na vítr bylo marné. Naděje se upínaly na neděli 30.června. Jihovýchodní vítr se zvedal od 9. hodiny. Závodní komise průzkumem zjistila vítr o síle 6 – 8 m/s a poslala lodě k výjezdu na vodu. Bylo tak zachráněno MČR a pohárový závod. LT Vaurien dokončila 5 rozjížděk (celkem 8 rozjížděk) a Evropy s Lasery také 5 rozjížděk.

Nástupem na slavnostní zakončení a dekorování nejlepších na stupních vítězů byl Šilhánkův memoriál pro rok 2019 uzavřen. Následovalo pak Mistrovství ČR LT Vaurien a na stupně vystoupali mistři ČR a posádky na 2. a 3. místě. Kromě diplomů obdržely 3 nejlepší posádky i věcné odměny. MČR Vaurienů bylo zakončeno českou hymnou.

Celkové výsledky Mistrovství ČR

Celkové výsledky Šilhánkův Memoriál

Napsat komentář