Přeskočit na obsah

Pohár o Velké Dářko 2019

  • od

Poslední závody finnů na Velkém Dářku se konaly v letech 2000 – 2007 a to jen díky spolupráci našeho klubu a jachtklubu Pardubice na závodech „Štít města Pardubic“. V roce 2017 jsme byli pořadateli závodu veteránů v LT Finn. Na letošní pohárový závod LT Finn se přihlásilo 25 lodí, což je velmi slušná účast a dle vyjádření závodníků se drží stále plus mínus v těchto mezích.

Předpověď větru na víkend nedávala pořadatelům a závodníkům nadějné vyhlídky. První den, v sobotu 1. června, naštěstí vítr přidal a v SZ větru kolem 3 – 5 m/s se odstartovalo. Ač nebyl vítr zcela ideální, odjely se 4 rozjížďky.

Neděle 2. června byla ve stylu ranného léta. Teplota tomu odpovídala, oblaky nastupovaly nad hladinu Dářka, ale vítr nebyl stálý a dostatečně silný. Pohárový závod finnů ale naplnil daná kritéria, a odpoledne byl závod ukončen včetně předání věcných cen a skleněné vázy (poháru) vítězi závodu.

Zajímavé bylo hodnocení účastníků závodu. Velmi se jim líbil náš areál, jeho vybavení, organizace a průběh závodu a výborný katering. Navíc poloha Velkého Dářka uprostřed republiky je pro finnaře ze všech koutů republiky obzvlášť výhodná.

Napsat komentář