Přeskočit na obsah

Pohár Vysočiny 2019

  • od
Kategorie U15 dívky

O víkendu 15. – 16. června 2019 se na na Velkém Dářku opět závodilo. Tradiční závod windsurferů uvítal závodníky v dalším kole Českého poháru s koeficientem 7. Na start se postavilo 14 windsurferů, převážně pokročilejšího věku. Proto se ČWA před lety rozhodla o doplnění závodního pole mládeží v tomto zajímavém a dříve se rychle rozvíjejícím sportu. Pro děti a mládež byla celosvětově vyvinuta nová lodní třída – Bic Techno 293. Ta se velmi dobře uchytila i v ČR a je součástí windsurfingových závodů. Do této třídy se přihlásilo 15 závodnic a závodníků, a ti soutěžili v Moravském poháru s koeficientem 3.

Předpověď počasí slibovala JV vítr o síle kolem 7 m/s na sobotu zhruba do 15. hodiny. Start první rozjížďky je pravidelně vypsán na 11 hodin. Závodní komise využila tento časový úsek na 100 % non-stop rozjížďkami. Raceboardy odstartovaly a dokončily čtyři rozjížďky. Pro mládež se splnilo denní maximum třech rozjížďek.

Nedělní předpověď nedávala naději na regulerní podmínky pro závodění. Skutečnost byla lepší i horší. Starty v neděli se pozdržely díky neustále se měnícímu směru větru, až se nakonec první rozjížďky v neděli odjely v SZ větru od 5 do 7 m/s. Od rána se silně ochladilo, a důsledkem toho se na Velké Dářko přihnala hustá mlha. Po více jak hodině se v závodech pokračovalo, a v předchozích podmínkách odjely Bicy dvě rozjížďky a LT Raceboard stihla odjet tři rozjížďky.

Slavnostní zakončení a vyhlášení výsledků, včetně dekorování nejlepších a předání věcných odměn bylo závěrečnou tečkou letošního Poháru Vysočiny.

Napsat komentář